Over De Pipegaal

wheelbarrow 12051 1280

Welkom op de website van 'OBS De Pipegaal'. Op deze site vindt u informatie over diverse zaken die voor u als ouder van belang zijn (bekijk ook onze schoolgids , brochure en informatie Jeelo).

De Pipegaal is een kleine openbare basisschool met persoonlijke aandacht voor uw kind. Op onze school is ieder kind met zijn of haar ouders welkom, welke godsdienst of levensbeschouwing het ook heeft. Als openbare school willen we een ontmoetingsplaats zijn voor de verschillende opvattingen en denkwijzen die er in de samenleving zijn.

De naam 'Pipegaal' is verbonden met de pottenbakkerswereld waarin Workum een rijke traditie heeft. De klei voor de pottenbakkerij werd vroeger namelijk vervoerd in een Pipegaal, een kruiwagen. Wij willen op De Pipegaal een basisschool zijn die een kruiwagen vormt voor onze kinderen op hun weg naar volwassenheid.

Op de teldatum van 1 oktober 2014 stonden er 137 leerlingen ingeschreven. Ons team bestaat dit schooljaar uit zeven leerkrachten, een administratief medewerker, een schoolassistent, een intern begeleider, een manager bedrijfsvoering en onze directeur Jella van Seters.