Overslaan en ga direct naar de inhoud Direct naar de footer

Groep 3

Leerkrachten: Diana Venema en Ilse Vonk

Hieronder leest u het laatste nieuws van groep 3.

april 2023

In groep 3/ 4 hebben we het gehad over hoe je zo veilig mogelijk door het verkeer naar school kunt komen en wat de regels zijn bij het oversteken. Ook hebben de kinderen hun eigen fiets goed bekeken en nagetekend en de fiets op veiligheid gecontroleerd. De kinderen hebben een minifiets geknutseld met knopen, kraaltjes en chenille draad. Bij het verkeersganzenbordspel moesten de kinderen vragen over het verkeer beantwoorden. En natuurlijk kon de kennis van verkeersborden niet ontbreken. Als afsluiting hebben wij een fietsparcours op het plein o.l.v. de Fietsersbond.

februari 2023

Hoe ga je met elkaar om thuis en op school?

Met wie leef jij samen in een huis, hoe ga je met elkaar om thuis en op school? Daarover gaat dit project bij ons. De kinderen hebben geleerd zichzelf te presenteren voor de groep en elkaar feedback
te geven. We hebben een stamboom gemaakt van onze familie en in het Engels hebben we de family tree bekeken. Ook is er een opa op bezoek geweest die over vroeger kwam vertellen en over het gezin met 13 kinderen waar hij in is opgegroeid.


In het circuit hebben we een “Doosje vol geluk” gemaakt, een spel van vroeger gespeeld, een groepswerk Keith Haring gemaakt en vriendschapsbandjes. In ons doosje kwam een elfje, een gedichtje speciaal geschreven voor degene voor wie het doosje is, een boekenlegger in de vorm van een hartje met allemaal lieve woordjes erop en wat de kinderen zelf nog erin wilden doen.

december 2022

We leren wie we allemaal nodig hebben als we een huis of school gaan bouwen en wat hun taak is.

In circuitvorm werken we de komende weken aan de volgende opdrachten:

  • Bouw de hoogste toren van stokjes.
  • Boek: Speel het verhaal van het boek na.
  • Metsel een stevig huis van steentjes.
  • Hoe ziet een stevig huis eruit?
  • Maak samen een huis van een doos en overleg wat je nodig hebt en hoe het moet worden.
  • We maken samen een straat, maak je huis zo mooi mogelijk.